Pengiktirafan Akademia UiTM Anugerah Akademik Universiti Cawangan Perak (AAUCP 2022)/ Nor Zarina Mohd Salim ... [et al.] - Mohd Salim, Nor Zarina; Mohd Nasir, Noormahayu; Syeddin, Siti Nur’amalina; Ithnin, Hafini Suhana (Universiti Teknologi MARA, Perak, 2023)
SERI ISKANDAR, 25 Mei 2023 – Anugerah Akademik UiTM mula diperkenalkan pada tahun 2009 dengantujuan memberi pengiktirafan tertinggi kepada kecemerlangan akademik dalam pelbagai bidang di UiTMyang telah menaikkan dan mengharumkan nama UiTM di persada kebangsaan dan antarabangsa.Justeru itu, UiTM Cawangan Perak juga telah mengambil inisiatif dan memperkenalkan AnugerahAkademik UiTM Cawangan Perak (AAUCP) bermula pada tahun 2016 dengan 10 kategori anugerah.