AKNC total involvement oleh semua warga kampus antara faktor kejayaan UiTM Cawangan Perak / Institut Kualiti Dan Pengembangan Ilmu - UiTM, Institut Kualiti dan Pengembangan Ilmu (InQKA) (Universiti Teknologi MARA, Perak, 2023)
Ketua Unit Kualiti, UiTM Cawangan Perak, Prof. Madya Sr. Dr. Thuraiya Mohd selaku salah seorang panelj emputan Program Sharing Session AKNC 2021 telah turut sama berkongsi mencurahkan ilmu dan pengalaman sepanjang melibatkan diri dalam penulisan dan pengurusan AKNC. Penglibatan Prof. Madya Sr. Dr. Thuraiya dalam penulisan AKNC adalah sejak 2005, justeru, beliau berpengalaman luas dan tidakasing lagi dalam mengendalikan AKNC. UiTM Cawangan Perak telah menjuarai AKNC sebanyak empat kali bagi kategori Juara Keseluruhan dan enam kali sebagai Juara Peringkat Cawangan.