UiTM Cawangan Perak, University of East Anglia, UK, meterai kerjasama ke arah mencapai kompetensi global/ Irwan Mohammad Ali - Mohammad Ali, Irwan (Universiti Teknologi MARA, Perak, 2022)
Seri Iskandar, 21 April 2022 – UiTM Cawangan Perak melangkah ke hadapan dengan memeteraiMemorandum Kerjasama (MOC) bersama University of East Anglia (UEA), United Kingdom. Majlismenandatangani MOC berkenaan diadakan secara dalam talian yang dihadiri oleh Profesor Mark Searceyselaku Pro-Vice Chancellor mewakili UEA. Manakala Profesor Sr Dr. Md. Yusof Hamid yang menjalankantugas sebagai Rektor UiTM Cawangan Perak pula hadir bagi pihak Profesor Datuk Ts. Dr Hajah RoziahMohd Janor, Naib Canselor UiTM.