UiTM Cawangan Perak ceriakan Bandar Batu Gajah, Perak dengan mural bertemakan Bandar Warisan dan inspirasi matlamat pembangunan mampan/ Irwan Mohammad Ali - Mohammad Ali, Irwan (Universiti Teknologi MARA, Perak, 2022)
Batu Gajah, 29 April 2022 – Satu projek berstatus IPT For Society@Keluarga Malaysia (UNiTY) telahdilaksanakan dibawah Geran Penyelidikan dan University Service Response (USR) hasil usahasamaantara Jabatan Seni Halus, UiTM Cawangan Perak dan Majlis Daerah Batu Gajah (MDBG). Projekpenyelidikan dan mural ini bertemakan “Batu Gajah Bandar Warisan Pentadbiran Daerah Kinta 2021”.Projek dengan geran bernilai RM19,999.00 ini telah dilaksanakan selama seminggu bermula dari 28Februari 2022 sehingga 7 Mac 2022.