Program khidmat masyarakat dan pemindahan teknologi solar 2.0 UiTM Cawangan Perak / Sallehan Ismail - Ismail, Sallehan (Universiti Teknologi MARA, Perak, 2023)
Pada 18 Mac 2023, seramai 30 ahli jawatankuasa teknikal UiTM Cawangan Perak, 15 kakitangan Majlis Daerah Perak Tengah (MDPT) dan lebih 50 orang warga penduduk telah terlibat menjayakan pemasangan12 unit lampu solar untuk pondok wakaf dan laluan jalan di sekitar Taman Puncak Iskandar, dekatBandar Seri Iskandar di bawah program Gotong Royong Perdana dan Program Pemindahan Teknologi Solar 2.0. Program pemindahan teknologi solar ini adalah merupakan hasil kolaborasi UiTM Cawangan Perak bersama pihak MDPT dan KRT Puncak Iskandar dan ianya merupakan kesinambungan daripada program yang telah dijalankan pada tahun 2022 yang lalu bersempena Pelan Tindakan Bandar Pintar dan Hijau Daerah Perak Tengah 2030.