Denda perpustakaan yang belum dibayar tinggi - Harun, Fariz Azuan; Mad Mudin, Norsaliha; Azman, Mohd Suhaimi; Mazlan, Noorbaizura; Hamzah, Muhammad Bukharie (2018)
Pembantu Pustakawan yang bertugas di Kaunter Pelanggan mengendalikan tugas peminjaman dan pemulangan buku termasuk urusan pembayaran denda perpustakaan. Urusan pembayaran denda perpustakaan yang hanya boleh dibuat secara tunai di kaunter Perkhidmatan Pelanggan. Pengiraan hasil kutipan hendaklah dilakukan pada setiap pertukaran shif yang dilaksanakan. Pengesahan ke atas akaun kutipan hasil perlu dibuat oleh pegawai yang bertanggungjawab. Pegawai yang bertanggungjawab hendaklah menyerahkan jumlah hasil kutipan wang pembayaran ke Pejabat Bendahari pada setiap hari atau selewat-lewatnya pada hari bekerja berikutnya.