E-Fundamental of Engineering Seminar sesi 20224 (Okt. 18 - 21, 2022) / Nor Hanim Abd Rahman - Abd Rahman, Nor Hanim (Unit Penerbitan Dan Publisiti JSKM, 2023)
Sebagaimana semester-semester yang lepas, sesi semester Oktober 2022 - Februari 2023 ini juga siswa-siswi di bawah kumpulan penerapan Pusat Pengajian Kejuruteraan Mekanikal (PPKM), UiTM Cawangan Pulau Pinang akan disajikan dengan sebuah program khas yang dikenali sebagai Program e- Bridging atau e-Fundamental of Engineering Seminar (e-FES). Program ini mula diperkenalkan pada tahun 2017 apabila fakulti terlibat mengenalpastikan kepincangan dari segi pencapaian siswa-siswi penerapan bagi subjek-subjek teras seperti Calculus dan Thermodynamics. Bertitik tolak dari tahun tersebut, program e-FES ini telah menjadi sebuah program tahunan PPKM dengan kerjasama pensyarah-MAT455 JSKM. Walau bagaimanapun bagi acara e-FES 20224 ini, sedikit kelainan dan penambahbaikan telah diperkenalkan di mana bukan hanya penglibatan siswa-siswi penerapan, malahan melibatkan semua siswa-siswi yang berdaftar di bawah kumpulan PEM2453A dan PEM2453B yang seramai empat puluh (40) orang. Mereka ini terdiri juga dari siswa-siswi kejuruteraan kimia juga kejuruteraan elektrik. Program ini juga melibatkan lapan pensyarah MAT455 selaku penceramah merangkap fasilitator e-FES.