Program kerjasama di antara Kolej Pengajian Senikreatif UiTM Cawangan Perak dan Kolej Pengajian Kejuruteraan UiTM Shah Alam / Mohd Khairulnizam Ramlie - Ramlie, Mohd Khairulnizam (Universiti Teknologi MARA, Perak, 2023)
SHAH ALAM, 12 Jun 2023 – Program kerjasama antara Kolej Pengajian Seni Kreatif (KPSK) UiTMCawangan Perak bersama Kolej Pengajian Kejuruteraan (KPK) UiTM Shah Alam yang diadakan pada 30Mei 2023 yang lalu merupakan inisiatif dan anjuran Unit University-Industry Center (UiC), Pejabat Penyelidikan, Jaringan Industri, Masyarakat dan Alumni UiTM Perak. Program ini bertujuan untukmenghasilkan rekaan inovasi yang mampu dikomersialkan untuk menyertai pertandingan JAMES DYSONAWARD yang berlangsung bermula Mar 2023 hingga Julai 2023. Selain itu, melalui program ini juga,pelajar diberi pendedahan kepada kaedah menjalankan program kerjasama dan dalam masa yang samamemberi nilai tambah kepada perhubungan antara cawangan UiTM yang baik.