Kepimpinan: Jack Dorsey - Pengasas dan Pencipta Twitter / lskandar Ariffin, Bashir Ahmad Shabir Ahmad and Mohd Elfee Ab. Rashid - Ariffin, lskandar; Shabir Ahmad, Bashir Ahmad; Ab. Rashid, Mohd Elfee (Universiti Teknologi MARA, Negeri Sembilan, 2023)
Jack Patric Dorsey adalah pengasas Twitter, sebuah perkhidmatan rangkaian sosial yang diminati oleh semua golongan, sama ada muda, tua, mahupun kanak- kanak. Ramai artis, ahli politik dan golongan pemimpin turut memiliki akaun Twitter. Di Malaysia, hampir semua tokoh nasional menjadi pengguna Twitter. Hasil kepintaran Jack Dorsey, rangkaian sosial ini menjadi magnet yang menarik perhatian jutaan manusia di dunia. Selain daripada itu, hasil sentuhan beliau, Twitter berjaya menjadi rangkaian social dan laman perkhidmatan microblogging yang membolehkan pengguna menghantar dan membaca mesej berasaskan teks sehingga 140 aksara. la dikenali sebagai 'tweet'.