Mahasiswa Berdaya Cipta Asas Pemacu Malaysia MADANI / Az’lina Abdul Hadi ... [et al.] - Abdul Hadi, Az’lina; Mohd Razali, Nornadiah; Othman, Jamilah; Mohd Yusop, Noorezatty (Universiti Teknologi MARA, Negeri Sembilan, 2023)
MADANI merupakan sintesis gaya Malaysia, yang menggabungjalin amalan sedia ada dengan kaedah baru yang direka untuk menangani isu-su baru dan ketidakpastian. MADANI bermaksud maju dari segi pemikiran, kerohanian dan kebendaan (bukan masyarakat, generasi dan sebagainya). Ianya satu usaha untuk membentuk masyarakat dengan menyemaikan nilai-nilai murni kekeluargaan. Enam rukun MADANI dicerakin sebagai kerangka dasar dan falsafah yang berkait rapat dan bersepadu, dengan setiap satu menguatkan yang lain. Salah satu rukun MADANI yang telah diamanatkan oleh Yang Amat Berhormat Perdana Menteri Malaysia, Datuk Seri Anwar Ibrahim pada 19 Januari 2023 adalah daya cipta. Daya cipta mengandungi beberapa konotasi antaranya pembaharuan, reka cipta dan reka baharu. Dalam erti kata yang lain daya cipta diterjemahkan sebagai pembaharuan dan pengupayaan modal insan bagi menjelmakan daya cipta manusia.