Jom tukar! / Sri Yusmawati Mohd Yunus ... [et al.] - Mohd Yunus, Sri Yusmawati; Yusof, Rozianiwati; Abdul Rahman, Normaziah; Hashim, Norhafizah; Aziz Fadzillah, Nor Azlina (Universiti Teknologi MARA, Negeri Sembilan, 2023)
Pernah atau tidak kita kekurangan wang tunai ketika membeli belah atau sewaktu membayar barang yang dibeli atau ketika membeli makanan di kafe? Kita akan merasa panik? Terus mencari mesin ATM untuk pengeluaran wang tunai? Atau urusan pembelian dibatalkan? Tidak perlu risau. Jom tukar ke aplikasi kewangan yang boleh membantu. Apa itu aplikasi kewangan? Aplikasi kewangan adalah aplikasi yang digunakan bagi membantu pengguna mengendali dan mengatur kewangan mereka. Aplikasi ini dapat membantu pengguna untuk melancarkan pengeluaran kewangan, membuat anggaran bajet, membuat pembayaran dan melakukan transaksi kewangan yang lain. Melalui penggunaan aplikasi kewangan ini, ia dapat membantu pengguna sama ada perlu atau tidak untuk meneruskan transaksi tersebut. Ia juga dapat digunakan oleh individu, keluarga atau di dalam perniagaan bagi membantu melancar dan mengelolakan kewangan mereka dengan lebih efektif.