Transkrip wawancara bersama Haji Abdul Aziz bin Haji Ismail usahawan / Ikram Sahibullah Zahidi and Muhamad Safwan Awang - Sahibullah Zahidi, Ikram; Awang, Muhamad Safwan (Universiti Teknologi MARA, Kelantan, 2015)
Temubual ini adalah antara tokoh dan pelajar dan bersama Ikram Bin Sahibullah Zahidi pelajar Universiti Teknologi Mara (UiTM) Machang, Kelantan dengan Tuan Haji Abdul Aziz seorang bekas pengerusi syarikat pembinaan KB18 di Kota Bharu, Kelantan. Temubual ini dilakukan atas matlamat untuk mendapatkan maklumat mengenai pengalaman dan juga sumbangan yang mungkin disumbangkan oleh Tuan Haji Abdul Aziz. Berdasarkan temubual yang dijalankan antara maklumat diperolehi adalah seperti latarbelakang tokoh, pendidikan, pengalaman pekerjaan dan sebagainya. Daripada persoalan yang dijawab oleh Tuan Haji, kami mendapat tahu serba sedikit perkara yang menjadi faktor kepada wujudnya syarikat yang bernama KB18. Semuanya bermula daripada usaha dan pengalaman yang diperolehi daripada bekerja dengan organisasi lain dan juga atas minat. Minat yang ada juga akan menjadi penyumbang kepada kejayaan menjalankan sesuatu perniagaan atau pekerjaan, kerana tanpa minat tidak berguna juga sesuatu perkara itu dilakukan. Selain itu, daripada temubual yang dijalankan, kami mendapat tahu bahawa dalam membina diri untuk menjadi suatu aset yang terbaik, tidak semestinya perlu berilmu tinggi, tapi perlulah beserta usaha dan pengalaman. Kami juga mengetahui bahawa Tuan Haji telah menyumbang kepada perkembangan kawasan perumahan disekitar negeri Kelantan.