Transkrip wawancara bersama Tuan Haji Jaafar bin Haron usahawan minyak Mestika / Fatimah Ahmad Bahsir and Nur Maniza Mahadi - Ahmad Bahsir, Fatimah; Mahadi, Nur Maniza (Universiti Teknologi MARA, Kelantan, 2015)
Temubual ini adalah antara tokoh dan pelajar dari UiTM Kelantan. Tokoh tersebut adalah Tuan Haji Jaafar Bin Haron dan beliau merupakan seorang usahawan berjaya yang menceburkan diri di dalam bidang perniagaan ubat-ubatan tradisional yang terkenal dengan jenama Mestika. Di dalam dokumentasi lisan ini, ada disertakan bersama transkrip temubual antara pelajar dan tokoh di mana temubual ini dijalankan selama satu jam sembilan minit. Temubual ini berkisarkan tentang bagaimana kisah kehidupan Tuan Haji Jaafar di zaman dahulunya serta bagaimana beliau mengendalikan syarikat perusahaan miliknya bermula dari dahulu sehingga sekarang. Selain itu, di dalam dokumentasi lisan ini juga diselitkan bersama log wawancara dan diari kajian. Tujuan log wawancara tersebut disediakan adalah untuk membantu para pembaca sekiranya mahu mendengar serta membaca di bahagian-bahagian subjek tertentu. Manakala diari kajian pula adalah bertujuan untuk menceritakan kepada pihak pembaca tentang bagaimana aliran pelajar UiTM Kelantan tersebut mendapatkan persetujuan serta aktiviti yang dilakukan bagi menemuramah tokoh tersebut.