Transkrip wawancara bersama Encik Wan Abdullah bin Hamzah Yang Di-Pertua Pertubuhan Silat Seni Gayong Malaysia, Kelantan / Umar 'Azri Lukman and Mohd Amin Mohd Idrus - Lukman, Umar 'Azri; Mohd Idrus, Mohd Amin (Universiti Teknologi MARA, Kelantan, 2015)
Transkrip ini mengandungi temubual bersama Encik Wan Abdullah B. Hamzah, Yang Di-Pertua Pertubuhan Silat Seni Gayong Malaysia cawangan Kelantan mengenai latar belakang silatnya. Transkrip temubual ini telah dilakukan di rumah Encik Wan Abdullah B. Hamzah sendiri yang bertempat di Kusial Baru, Tanah Merah, Kelantan Darul Naim pada 5 Jun 2015 pada pukul 11 pagi. Beliau yang lebih dikenali sebagai Tok Ayah Lah sangat dikenali oleh pencinta-pencinta dan pengamal seni mempertahankan diri silat terutamanya Silat Gayong. Transkrip ini menyentuh serba sedikit tentang latar belakang beliau dan selain itu melalui transkrip ini turut menyentuh tentang sejarah silat beliau, pengalaman beliau ketika mempelajari ilmu persilatan, tugas dan pengalaman beliau sebagai Yang Di-Pertua Pertubuhan Silat Seni Gayong Malaysia cawangan Kelantan. Selain itu, transkrip ini turut mengupas tentang beberapa pendapat beliau tentang dunia seni silat pada zaman sekarang ini.