Transkrip wawancara bersama Encik Che Wil bin Noh penggiat seni serunai Kelantan / Syahir Firdaus Mat Atar and Mohamad Farouk Roslan - Mat Atar, Syahir Firdaus; Roslan, Mohamad Farouk (Universiti Teknologi MARA, Kelantan, 2014)
Transkrip ini mengandungi sesi temubual bersama Encik Che Wil Bin Noh yang merupakan seorang pemain serunai di Kelantan dan terkenal dengan panggilan Abe Wil Irama oleh masyarakat seluruh pelusuk Pantai Timur. Beliau mempunyai pengalaman yang banyak mengenai serunai yang boleh dikongsi untuk tatapan pembaca khususnya dalam bidang kesenian ini. Sepanjang bermain serunai untuk permainan Wayang Kulit dan silat beliau secara tidak langsung memartabatkan seni warisan yang semakin dilupakan oleh generasi sekarang. Penglibatan beliau dalam bidang seni ini mendapat perkenan dan anugerah dari Duli Yang Maha Mulia Sultan Kelantan serta sering dijemput ke Istana untuk persembahan. Beliau juga sering bermain serunai hingga ke Eropah dan negara-negara Asia seperti China, Indonesia dan Singapura. Transkrip ini serba sedikit menyentuh hal-hal berkaitan pengalaman, pantang larang, cara dan perihal mengenai serunai di dalam permainan tradisional seperti Wayang Kulit dan Mak Yong serta harapan beliau sendiri terhadap seni serunai ini terhadap generasi kini.