Prosedur pembinaan sistem perparitan kotak pembentung / Muhammad Fahmi Ahmad Kamarudin - Ahmad Kamarudin, Muhammad Fahmi (Universiti Teknologi MARA, Perak, 2012)
Laporan ini secara ringkasnya menerangkan mengenai prosedur yang terlibat dalam pembinaan sistem perparitan kotak pembentung. Laporan ini terhasil semasa latihan amali yang dilakukan dalam tempoh lima bulan di syarikat Dikir Maju Sdn. Bhd. Laporan ini berpandukan pada projek yang di lakukan di Daerah Perak Tengah. Laporan ini terbahagi kepada beberapa bahagian dan dimulakan dengan latar belakang syarikat beserta latar belakang projek pembinaan. Hasil daripada pemerhatian mendapati bahawa pembinaan sistem perparitan kotak pembentung adalah tidak semudah yang disangkakan. Di dalam laporan ini, diterangkan dengan lebih teliti tentang prosedur pembinaan kotak pembentung yang merangkumi kerja-kerja awalan, kerja-kerja pertengahan dan kerja-kerja akhir. Semasa pembinaan, beberapa masalah dapat dikenalpasti semasa pembinaan serta langkah penyelesaiaan yang diambil. Laporan ini juga disudahi dengan beberapa cadangan yang efektif di mana dapat menyelesaikan beberapa masalah yang dihadapi. Kesimpulannya, diharapkan agar laporan ini dapat menjelaskan dengan lebih holistik dan terperinci kepada pembaca mengenai prosedur pembinaan sistem perparitan kotak pembentung ini.