Transkrip wawancara bersama Encik Ramli bin Muhammad pewaris Tuk Janggut / Mohd Norrashid Mohamad Sukor and Muhammad Faeizwan Jaafar - Mohamad Sukor, Mohd Norrashid; Jaafar, Muhammad Faeizwan (Universiti Teknologi MARA, Kelantan, 2016)
Transkrip ini mengenai dan mengandungi temubual bersama Encik Ramli bin Muhammad mengenai Tuk Janggut dan serta pengorbanan beliau. Tranksip temubual ini dijalankan di pejabat Encik Ramli bin Muhammad di Majlis Daerah Pasir Puteh Kelantan pada 10 Mei 2016 bermula jam 3.15 petang hingga 4.45 petang. Beliau adalah salah seorang daripada pewaris Tuk janggut yang masih wujud sampai sekarang yang berumur 50 tahun. Transkrip ini menyentuh serba sedikit mengenai latar belakang dan juga kehidupan Tuk Janggut serta pengorbanan beliau di zaman dahulu temu bual ini lebih tertumpu kepada pengorbanan, perjuangan dan latar belakang beliau sepanjang Tuk janggut masih hidup. Selain daripada itu, beliau juga turut memberi sedikit pandangan mengenai cerita cerita lama Kelantan yang kian pudar pada masa kini.