Sundar Pichai menjadikan Google lubuk rekreasi / Normala Ismail and Mohamad Kamil Ariff Dato’ Khalid - Ismail, Normala; Khalid, Mohamad Kamil Ariff (Universiti Teknologi MARA, Negeri Sembilan, 2023)
Jika anda pernah melayari internet untuk mencari sesuatu, kemungkinan besar anda akan menggunakan enjin carian Google. Hari ini, Google diiktiraf sebagai sebuah syarikat teknologi multinasional yang menyediakan pelbagai perkhidmatan dan produk berorientasikan internet, antara yang paling Berjaya adalah enjin carian Google Search, Gmail dan Cloud Computing. Sehingga kini, tiada enjin carian yang dapat menandingi kehebatan Google. Di sebalik kejayaan yang dikecapi, sudah semestinya terdapat individu yang bertanggungjawab memacu syarikat Google ini di persada dunia. Oleh itu, tema ‘lelaki dan rekreasi’ dalam majalah ini ingin berbicara mengenai Sundar Pichai, Ketua Pegawai Eksekutif Google, Inc. dan syarikat induknya, Alphabet Inc. dari tahun 2015 sehingga kini. Dilahirkan di Tamil Nadu, India pada tahun 1972, Sundar Pichai telah mencapai banyak kejayaan. Walaupun dibesarkan dalam keluarga kelas pertengahan, keduadua ibu bapanya memastikan beliau dan adikberadiknya mendapat pendidikan yang baik. Minat beliau terhadap teknologi menyebabkan beliau melanjutkan pelajaran dalam jurusan Teknologi Perniagaan dengan mengkhusus dalam bidang metalurgi di Indian Institute of Technology Kharagpur.