Transkrip wawancara bersama Adnan bin Hamid pencerita cerita rakyat: "Batu Gajah, Satu Sumpahan?" / Nurul Fadhlin Mohd Nazim and Nurul Shafinaz Mohd Saufi - Mohd Nazim, Nurul Fadhlin; Mohd Saufi, Nurul Shafinaz (Universiti Teknologi MARA, Kelantan, 2016)
Temubual ini adalah di antara Encik Adnan Bin Hamid iaitu bekas Tok Penggawa Kampung Batu Gajah bersama dua orang pelajar UiTM yang ditugaskan untuk menemuramah tokoh bagi memenuhi sukatan pelajaran IMR604 Oral Documentation. Tokoh ini dipilih berdasarkan pengalaman dan pengetahuan beliau mengenai sejarah-sejarah Kampung Batu Gajah. Encik Adnan Bin Hamid merupakan penduduk lama Kampung Batu Gajah dan telah lama berkhidmat sebagai Tok Penggawa di Kampung Batu Gajah. Segala pengalaman, dan pengetahuan beliau tentang sejarah Kampung Batu Gajah ini telah dikongsi dan diperbualkan dalam konteks semasa.