Transkrip wawancara bersama Dr. Che Kamaludin bin Che Ahmad bekas Pengarah Hospital Machang tahun 1999-2009 / Nur Fadzlin Sakina P. Ramli and Nabilah Abdul Khalid - P. Ramli, Nur Fadzlin Sakina; Abdul Khalid, Nabilah (Universiti Teknologi MARA, Kelantan, 2014)
Transkrip ini mengandungi temubual bersama Doktor Che Kamaludin Bin Che Ahmad mengenai kerjaya beliau dalam bidang kedoktoran. Transkrip temubual ini dijalankan di kediaman beliau iaitu di Batu Gajah Jeli, Kelantan pada 26 Oktober 2013 bermula jam 10.00 pagi sehingga 12.00 tengahari. Beliau merupakan salah seorang doktor yang berkhidmat di Pejabat Kesihatan Jeli dan beliau juga pernah menyandang jawatan sebagai Pengarah Hospital di Daerah Machang. Beliau telah berkhidmat dalam bidang kedoktoran setelah menamatkan pengajian pada peringkat Ijazah Sarjana Muda di Universiti Kebangsaan Malaysia sehingga kini. Transkrip ini menyentuh serba sedikit mengenai latar belakang dan pengalaman beliau sepanjang penglibatan dalam bidang kedoktoran. Temubual ini menumpukan tentang pengalaman beliau sepanjang menjadi doktor, menjadi pengarah di hospital Machang, merawat pesakit dan menjalinkan hubungan baik dengan kakitangan dan pesakit beliau. Di samping itu, beliau turut memberikan pendapat dan menyampaikan harapan kepada semua kakitangan yang masih lagi berkhidmat dalam bidang perubatan dan kesihatan supaya dapat memartabatkan lagi profesionalism bidang kedoktoran khusunya di Malaysia.