Transkrip wawancara bersama Dr. Norhayati binti Abd Rahman Pensyarah Kanan Akademi Pengajian Melayu Universiti Malaya / Nur Atiara Abdullah and Nadzirah Othman - Abdullah, Nur Atiara; Othman, Nadzirah (Universiti Teknologi MARA, Kelantan, 2014)
Transkrip ini mengandungi temubual bersama Dr. Norhayati binti Ab Rahman mengenai kerjaya beliau dalam bidang kesusasteraan di Akademi Pengajian Melayu, Universiti Malaya (UM), Malaysia. Transkrip temubual ini dijalankan di dalam bilik persendirian beliau di Manal 1, Tanah Merah, Kelantan pada 16 Oktober 2013 bermula jam 1.42 petang. Dr. Norhayati binti Ab Rahman merupakan salah seorang tokoh kesusasteraan Melayu yang terkenal bukan sahaja di Malaysia tetapi juga diluar negara melalui pembentangan kertas kerja dan penglibatan beliau berkaitan kepakaran. Transkrip ini menyentuh serba sedikit mengenai latar belakang serta pengalaman beliau sepanjang menjawat jawatan Pensyarah Kanan Jabatan Kesusasteraan, Akademi Pengajian Melayu, Universiti Malaya (UM, Malaysia. Disamping itu, beliau turut memberikan pendapat khususnya mengenai penglibatan kaum wanita dalam bidang kesusasteraan Melayu di Malaysia.