Transkrip wawancara bersama Doktor Haji Mohd Zain bin Haji Mahmood pensyarah dan penceramah / Norlidawatie Kamaruzaman and Nur Nabilah Mohamad Nadzri - Kamaruzaman, Norlidawatie; Mohamad Nadzri, Nur Nabilah (Universiti Teknologi MARA, Kelantan, 2014)
Tujuan utama pendokumentasian lisan ini dilakukan adalah untuk menjilidkan secara langsung mengenai tokoh yang berjaya di Malaysia. Dalam melaksanakan tugasan ini, sebuah temubual telah diadakan bagi mengenali dengan lebih mendalam salah seorang tokoh agama, Doktor Haji Mohd Zain Bin Haji Mahmood yang merupakan seorang pensyarah di KIAS sekarang. Berdasarkan temu bual yang telah dijalankan oleh pihak kami, beliau telah menceritakan segala pengalaman beliau sepanjang beliau berkecimpung sebagai seorang pensyarah dan penceramah dalam bidang agama sama ada di Malaysia dan luar negara.