Garis panduan pelaksanaan KIK UiTM - Mokhtar, Zahrah, Hajah (Dr.); Adnan, Noor Hidayat; Abdullah, Norlaila; A. Rahman, Ramlah; Yusoff, Jamilah; Hashim, Anuar; Shafie, Shamsol; Amin, Mohd Ehsan; Maali, Azmah (2010)
Kumpulan Inovatif & Kreatif (KIK) sebelumnya dikenali sebagai Kumpulan Meningkat Mutu Kerja (KMK). KMK telah diamalkan di UiTM sejak 1985 untuk menyelesaikan masalah kerja dan menambahbaiki sistem kerja jabatan serta memberi peluang kepada warga UiTM menggilap kebolehan dan meningkatkan kompetensi diri.