Transkrip wawancara bersama Encik Abdul Halim bin Yazid tokoh dikir barat / Nor Amelia Rahim and Nur Hasyimah Yahya - Rahim, Nor Amelia; Yahya, Nur Hasyimah (Universiti Teknologi MARA, Kelantan, 2014)
Rakaman ini adalah temubual bersama dengan tokoh dalam bidang dikir barat iaitu Encik Halim Yazid atau lebih mesra dengan panggilan Encik Halim yang tersohor dengan lagu dikir Anak Tupai. Rakaman ini diadakan di Pengkalan Chepa, Kota Bharu Kelantan pada 15 Oktober tahun 2013. Rakaman ini adalah bertujuan untuk mendapatkan maklumat berkenaan Encik Halim Yazid sepanjang beliau menjadi seorang pendikir barat yang tersohor di Malaysia. Sepanjang rakaman ini diadakan Encik Halim Yazid telah menceritakan tentang latar belakang dirinya, latar belakang keluarganya, latar belakang pendidikannya, bagaimana dia boleh meminati dan terlibat dalam dunia dikir barat, siapa yang menjadi pendorong, pencapaian beliau sepanjang menjadi pendikir barat, nasihat dan perkongsian ilmu tentang bagaimana untuk menjadi seorang pendikir barat dan pelbagai pandangan dan isu-isu semasa yang dilihat dan diberikan penerangan dari kaca mata beliau. Rakaman ini mengambil masa lebih kurang dua jam tujuh belas minit untuk disiapkan dan sepanjang tempoh tersebut Encik Halim Yazid telah memberikan sepenuh perhatian dan kerjasama bagi menjayakan rakaman ini.