Transkrip wawancara bersama Encik Abdul Aziz Mahmud Ketua Polis Daerah Tanah Merah / Ahmad Nor Maasom Agos Salim and Muhammad Hasif Ahmad Mazlan - Agos Salim, Ahmad Nor Maasom; Ahmad Mazlan, Muhammad Hasif (Universiti Teknologi MARA, Kelantan, 2014)
Transkrip ini mengandungi temubual bersama saudara Abdul Aziz Mahmud mengenai pengalaman beliau sebagai anggota polis dari tahun 1982 sehingga sekarang. Secara ringkasnya, saudara Abdul Aziz Mahmud merupakan seorang anggota polis yang telah berkhidmat dalam institusi polis dan tidak langsung dalam setiap peristiwa pahit, manis suka dan duka. Menurut saudara Abdul Aziz Mahmud beliau sudah berkecimpung dalam unit beruniform ini sejak berumur 24 tahun. Beliau telah melalui berbagai-bagai pengalaman dan peristiwa ketika berkecimpung dalam unit beruniform ini dan banyak membantu beliau dalam membantu membanteras jenayah di dalam negara ini serta memastikan keadaan sentiasa selamat untuk orang awam duduki. Sehingga kini beliau telah begelar Ketua Polis Tanah Merah dari tahun 2008 hingga sekarang.