Transkrip wawancara bersama Encik Norhaiza Noordin tokoh seni ukiran kayu / Nurulainajwa Mohd Daud and Alya Maisarah Abdul Aziz - Mohd Daud, Nurulainajwa; Abdul Aziz, Alya Maisarah (Universiti Teknologi MARA, Kelantan, 2015)
Temubual ini adalah antara tokoh Encik Norhaiza Bin Noordin dan pelajar Alya Maisarah dan bersama Nurulainajwa mengenai sejarah seni warisan ukiran kayu serta kerjaya beliau dalam bidang tersebut. Bermula dari asal usul beliau hinggalah kepada beliau berjaya dalam bidang tersebut. Selain itu, bagaimana beliau boleh berminat dalam bidang tersebut dan menjadi seorang yang berjaya sampailah ke hari ini. Disamping itu juga, bercerita tentang pengalaman beliau bertatih dalam bidang tersebut dari mula-mula menceburi sampailah menjadi seorang tokoh yang disegani oleh masyarakat.