Transkrip wawancara bersama Encik Azwar bin Kamaruzaman penulis novel / Nur 'Arifah Bahar and Intan Norhasyimah Abd Halim - Bahar, Nur 'Arifah; Abd Halim, Intan Norhasyimah (Universiti Teknologi MARA, Kelantan, 2015)
Transkrip ini mengandungi temubual bersama Encik Azwar Kamaruzaman mengenai kerjaya beliau dalam bidang penulisan yang sudah hampir 3 tahun berkecimpung dalam bidang ini. Transkrip temubual ini dijalankan di dalam dalam bilik perbincangan, Perpustakaan Awam Baling, Kedah pada 2 Jun 2015 bermula jam 4.00 petang hingga 5.30 petang. Beliau merupakan salah seorang penulis termuda di syarikat penerbitan Lejen Press. Transkrip ini menyentuh serba sedikit tentang latar belakang beliau serta pengalaman beliau sebagai penulis. Selain itu, temubual ini menumpukan tentang pencapaian beliau dalam bidang penulisan. Selain itu, beberapa pesanan dan tips beliau kepada penulis-penulis yang ingin menceburi bidang penulisan ini serta pendapat mengenai bidang penulisan di negara kita.