Transkrip wawancara bersama Profesor Madya Dr. Hanapi Haji Mohd Nor pensyarah dan bapa kepada mangsa tragedi MH17 (Ahmad Hakimi Bin Hanapi) / Nik Nurin Ilyana Nik Mohd Yusoff and Noor Farhana Hassan - Nik Mohd Yusoff, Nik Nur Ilyana; Hassan, Noor Farhana (Universiti Teknologi MARA, Kelantan, 2015)
Temubual ini adalah antara Profesor Madya Dr. Hanapi Haji Mohd Nor bersama Noor Farhana binti Hassan mengenai kerjaya beliau sepanjang berkhidmat sebagai Ketua Jabatan di Universiti Sains Malaysia dan juga mengenai tragedi MH17 yang berlaku di Ukraine baru-baru ini. Transkrip temubual ini dijalankan di ruang tamu rumah Profesor Madya Dr. Hanapi bin Mohd Nor sendiri di Cyberjaya, Selangor pada 18 April 2015 bermula pada jam 11.59 pagi hingga jam 2.00 petang. Beliau merupakan tokoh yang berkhidmat dengan penuh berwibawa dan konsisten dari awal pembabitan beliau dalam kerjaya beliau sebagai seorang pensyarah. Temubual ini menumpukan pada pengalaman beliau sepanjang menjadi seorang pensyarah bermula tahun 1984 dan juga mengenai tragedi MH17 yang menimpa salah seorang ahli keluarga beliau pada tahun 2014 yang lalu.