Transkrip temubual bersama Saudara Ahmad Faisal bin Yop mengenai pembabitan beliau dalam aktivis kemanusiaan ke Syria dan Palestin / Muhammad Zunnur 'Afif Jamaly and Muhammad Farid Ishak - Jamaly, Muhammad Zunnur 'Afif; Ishak, Muhammad Farid (Universiti Teknologi MARA, Kelantan, 2013)
Transkrip ini mengandungi sesi wawancara bersama Saudara Ahmad Faisal Hamdi bin Yop. Beliau merupakan seorang juruvideo dan jurugambar yang telah menyertai Misi Kemanusiaan Ke Syria dan Palestin bagi mendapatkan maklumat terkini mengenai kemelut di kedua-dua Negara berkenaan. Wawancara ini telah dijalankan di pejabat En Saudara Faisal Hamdi sendiri yang bertempat di Gombak, Selangor pada hari Khamis bersamaan 31 Oktober 2013 pada jam 10.30 pagi. Transkrip ini menyentuh serba sedikit tentang latar belakang beliau serta pengalaman beliau sepanjang menceburkan diri ke bidang penyiaran. Selain itu, temubual ini menumpukan tentang pengalaman pahit dan manis yang beliau lalui sepanjang menjadi videografi dan fotografi dan dalam bidang perniagaan. Beliau turut menceritakan bagaimana beliau boleh berkecimpung ke alam perniagaan beliau dalam bidang penyiaran.