Transkrip wawancara bersama Tuan Haji Mohamed bin Jusoh Pengerusi Kelab Khat Negeri Terengganu / Nur Aqilah Rahmad, Nor Ainsah Abdullah and Siti Mariam Md Noor - Rahmad, Nur Aqilah; Abdullah, Nor Ainsah; Md Noor, Siti Mariam (Universiti Teknologi MARA, Kelantan, 2014)
Transkrip ini mengandungi temubual bersama Tuan Haji Mohamed bin Jusoh mengenai kerjaya beliau dalam bidang kewartawanan dan seni khat. Transkrip temubual ini dijalankan di dalam bilik kerja beliau di kediaman beliau, Kuala Terengganu pada 25 Oktober 2013 bermula pada jam 9.00 pagi. Beliau merupakan salah seorang tokoh kewartawanan dan seni khat yang terkenal bukan sahaja di Kuala Terengganu bahkan di peringkat antarabangsa. Beliau telah menceburkan diri dalam bidang seni khat semenjak berumur dua puluh empat tahun sehingga ke hari ni. Transkrip ini menyentuh serba sedikit mengenai latar belakang dan pengalaman beliau sepanjang penglibatan dalam bidang kewartawanan dan seni khat. Temubual ini menumpukan tentang pengalaman beliau sepanjang menjadi pengerusi persatuan kelab khat Kuala Terengganu dan pengalaman sebagai wartawan. Selain itu, beliau turut memberikan pendapat dalam usaha memperkasakan lagi seni khat khususnya di Kuala Terengganu.