Transkrip wawancara bersama Haji Md Zain bin Haji Salleh Setiausaha Masjid Sultan Yahya Petra, Machang, Kelantan / Muhamad Badrul Amin Che Husin and Muhammad Fahmi Mohd Adzmi - Che Husin, Muhamad Badrul Amin; Mohd Adzmi, Muhammad Fahmi (Universiti Teknologi MARA, Kelantan, 2019)
Temubual ini adalah antara Haji Md Zain Bin Haji Saleh dan Muhamad Badrul Amin Bin Che Husin dan bersama Muhammad Fahmi Bin Mohd Adzmi. Temu bual ini mengisahkan tentang ilmu pengetahuan beliau tentang sejarah dan latar belakang Masjid Sultan Yahya Petra, Machang, Kelantan. Tokoh merupakan Setiausaha Masjid Sultan Yahya Petra yang telah berkhidmat secara sukarela selama tiga belas tahun. Masjid Sultan Yahya Petra mempunyai pelbagai sejarah dan latar belakang yang menarik yang tidak diketahui oleh pihak umum. Masjid Sultan Yahya Petra merupakan masjid kepala jajahan iaitu masjid induk, di bawahnya terdapat empat puluh dua masjid kecil yang ditadbir oleh Masjid Sultan Yahya Petra. Melalui temu bual ini, ia dapat membuka mata pihak umum tentang kepentingan sejarah dan latar belakang Masjid Sultan Yahya Petra, Machang, Kelantan.