Transkrip wawancara bersama Dato' Haji Abdul Amin bin Mohd Kasim / Nor Syazwani Aida Che Nor Shan and Siti Kamaliah Mohd Ghazali - Che Nor Shan, Nor Syazwani Aida; Mohd Ghazali, Siti Kamaliah (Universiti Teknologi MARA, Kelantan, 2022)
Temubual adalah antara tokoh iaitu Datuk Amin Khan dan pelajar iaitu Nor Syazwani Aida Binti Che Noor Shan dan Siti Kamaliah Binti Mohd Ghazali untuk subjek IMR604 iaitu Pendokumentasian Sejarah Lisan. Beliau merupakan seorang tokoh dalam bidang seni lakonan tahun 70-an. Kajian ini menceritakan tentang latar belakang dan sejarah hidup tokoh seni yang merupakan seorang pengiat seni lakonan, pengarah dan penerbit. Beliau juga sekarang menjalankan perniagaan roti canai yang terletak di Taman Indah, Sikamat, Seremban. Kajian lisan ini dijalankan bertujuan untuk mendokumentasikan kisah hidup dan pengalaman seorang tokoh seni lakonan, pencapaian, dan pendapat beliau mengenai bidang lakonan pada zaman sekarang kerana lakonan zaman dulu dan sekarang cukup berbeza dari segi skrip, penampilan, pelakon dan juga bayaran. Selain itu, sedikit perkongsian pendapat serta harapan kepada anak-anak muda yang berminat untuk menceburi diri dalam bidang seni lakonan ini supaya menjadi pembakar semangat kepada mereka.