Transkrip wawancara bersama Puan Suriana binti Hamzah pengusaha Restoran By-T Laksam / Muhamad Azim Mohd Idris and Muhammad Noor Abdullah Abdul Razak - Mohd Idris, Muhamad Azim; Abdul Razak, Muhammad Noor Abdullah (Universiti Teknologi MARA, Kelantan, 2018)
Transkrip ini mengandungi temubual bersama Puan Suriana bt Hamzah yang dikendalikan oleh Muhamad Azim dan Muhammad Noor Abdullah mengenai kerjaya beliau dalam bidang perusahaan iaitu perusahaan laksam yang merupakan makanan tradisional bagi Negeri Kelantan dan juga Terengganu. Temubual ini mengisahkan tentang latar belakang tokoh, pengalaman beliau dalam memajukan makanan tradisional tanah air dan juga pencapaian beliau. Temubual ini diadakan di restoran beliau sendiri pada 16 Mei 2018 pada pukul 2 petang. Beliau mewarisi resepi tradisi pembuatan laksam dan kuahnya daripada ibu mertua beliau sendiri. Restoran beliau sering dikunjungi daripada Sultan Kelantan iaitu, Sultan Muhamamd IV. Restoran beliau juga pernah dilawati oleh rancangan popular televisyen iaitu Jalan-Jalan Cari Makan. Jadi melalui temubual ini, ia dapat membuka mata kepada sesebuah pihak tentang kepentingan makanan tradisional seperti Laksam.