Transkrip wawancara bersama Encik Siri Neng Buah / Nur Izzati Shukri and Nur Hanani Rusli - Shukri, Nur Izzati; Rusli, Nur Hanani (Universiti Teknologi MARA, Kelantan, 2016)
Projek ini mengenai cerita dongeng ataupun cerita rakyat di negeri Kelantan iaitu Awang Si Jambul Lebat yang lebih dikenali sebagai Awang Selamat. Transkrip ini menerangkan tentang butiran peribadi dan sedikit latar belakang mengenai seorang tokoh yang telah ditemuramah iaitu Encik Siri Neng Buah. Encik Siri Neng Buah sangat terkenal di Kelantan kerana beliau sangat arif tentang kesenian dan warisan di negeri Kelantan dan beliau telah diiktiraf sebagai Tokoh Orang Hidup di Malaysia. Seterusnya, transkrip ini menerangkan tentang latar belakang Awang Selamat, tentang kewujudannya di negeri Kelantan, adakah cerita Awang Selamat hanya sekadar mitos rakyat di Kelantan dan sebagainya. Selain itu, transkrip ini juga menceritakan tentang Puteri Saadong yang berkait rapat dengan kehidupan Awang Selamat. Seterusnya,menerangkan juga kesan-kesan sejarah yang telah ditinggalkan oleh Awang Selamat. Encik Siri Neng Buah juga berkongsi pendapat dan nasihat untuk generasi akan datang tentang kepentingan cerita-cerita rakyat yang banyak memberi kata-kata nasihat dan boleh dijadikan teladan dalam kehidupan.