Transkrip wawancara mantan Naib Canselor Universiti Malaysia Kelantan Prof. Emeritus Dato' Ir. Ts. Dr. Zainai bin Mohamed / Mohamad Zaidi Zainuddin ... [et al.] - Zainuddin, Mohamad Zaidi; Mohamad Nawawi, Nurhayati; Che Mohd Noor, Nursyafawani (Universiti Teknologi MARA, Kelantan, 2021)
Temubual ini dilakukan bersama tokoh pendidikan iaitu Prof. Emeritus Dato' Dr. Ir. Zainai bin Mohamed 70 untuk mengetahui tentang perkhidmatan dan kerjaya beliau sebagai Naib Canselor Pertama Universiti Malaysia Kelantan dan juga peneroka bagi Universiti Teknologi Malaysia. Temubual ini telah dijalankan melalui platform online iaitu Cisco Webex Meet. Tarikh temubual tersebut adalah pada 11 Januari 2021 dan pada pukul 10:00 pagi sehingga 1:00 tengah hari. Pelbagai ujian dan cabaran telah dihadapi oleh beliau semasa berkhidmat sebagai Naib Canselor Universiti Malaysia Kelantan. Pengalaman beliau boleh dijadikan panduan atau sumber inspirasi kepada masyarakat.