Transkrip wawancara bersama Dasimah binti Mohd Dagang pengasas Dynar Lekor / Mohamad Farhan Nizam and Mohamad Safwan Muhammad Razali - Nizam, Mohamad Farhan; Muhammad Razali, Mohamad Safwan (Universiti Teknologi MARA, Kelantan, 2021)
Keropok lekor merupakan keistimewaan Negeri Terengganu. Disetiap pelusuk Terengganu pasti akan ada gerai jualan keropok lekor. Artikel ini berkisahkan tentang kejayaan seorang tokoh keusahawanan yang menjadikan keropok lekor sebagai sumber pendapatan serta kejayaan beliau. Pelbagai kisah peribadi dikongsikan agar dapat menjadi pengajaran kepada sesiapa yang mahu menceburi bidang perniagaan yang semakin sukar. Bidang keusahawanan merupakan salah satu punca rezeki yang luas. Menceburi bidang keusahawanan dapat menjamin masa hadapan akan tetapi, ia tidak akan lari daripada cabaran yang perlu ditempuh. Bagi mendapatkan jawapan berkenaan bidang keusahawanan, satu temubual telah dijalankan bersama Puan Dasimah Mohd Dagang. Beliau merupakan pengasas untuk Dynar Lekor yang merupakan salah satu syarikat awal di Terengganu yang berasaskan keropok ikan.