Transkrip wawancara bersama Puan Noriah binti Che Lah / Muhammad Izzat Abdul Rahman and Muhammad Firdaus Wahid - Abdul Rahman, Muhammad Izzat; Wahid, Muhammad Firdaus (Universiti Teknologi MARA, Kelantan, 2018)
Temubual ini adalah antara Muhammad Izzat Bin Abdul Rahman dan Muhammad Firdaus Bin Wahid menebual Puan Noriah Binti Che Lah, peniaga kuih-muih tradisional khususnya kuih Lompat Tikam dalam mengenai sejarah pembuatan kuih Lompat Tikam serta pengalaman beliau dalam pernigaan kuih tersebut. Beliau menceritakan keseluruhan mengenai pekerjaan beliau dan juga sejarah pembuatan kuih kuih Lompat Tikam. Beliau yang kini berniaga di Pasar Baru, Pasir Puteh, Kelantan mempunyai pengalaman yang luas dalam pembuatan kuih tradisional. Beliau juga banyak menekankan mengenai kesungguhan yang perlu ada kepada setiap peniaga-peniaga baru berjinak-jinak dalam pembuatan kuih tradisional khususnya dari negeri Kelantan. Di akhir temubual, beliau juga ada memberi sedikit nasihat kepada para mahasiswa dan siswi dan anak-anak muda masa kini.