Transkrip wawancara bersama Zainuddin bin Abdullah sejarah bangunan Perbadanan Muzium Negeri Kelantan / Aishatur Hadzirah Abdul Hamid, Anis Syakirah Sharizal and Fatin Atirah Nokman - Abdul Hamid, Aishatur Hadzirah; Sharizal, Anis Syakirah; Nokman, Fatin Atirah (Universiti Teknologi MARA, Kelantan, 2019)
Temubual ini adalah di antara pelajar bersama tokoh iaitu Encik Zainuddin bin Abdullah mengenai sejarah dan asal usul bangunan Perbadanan Muzium Negeri Kelantan. Transkrip temubual ini dijalankan di Muzium Negeri Kelantan yang terletak di Jalan Hospital, Kota Bharu pada hari Ahad, 21 April 2019 bermula jam 11:00 pagi. Encik Zainuddin bin Abdullah merupakan seorang pereka di Muzium Negeri Kelantan. Temubual ini juga turut menyentuh serba sedikit maklumat berkaitan latarbelakang Encik Zainuddin bin Abdullah. Ketika temubual ini dijalankan, kami dapat mengetahui banyak maklumat berkaitan bangunan Muzium Negeri Kelantan yang tiada diceritakan oleh mana-mana media sosial. Antaranya, asal usul sebenar bangunan Muzium Negeri Kelantan, struktur binaan, keunikan serta cabaran dan harapan Encik Zainuddin bin Abdullah sepanjang beliau berkhidmat di Perbadanan Muzium Negeri Kelantan.