Transkrip wawancara bersama Dr. Mohammed Safaruddin bin Ismail / Muhammad Harif Fazillah Mohd Said and Mohammad Nor Rafiq Rozimi - Mohd Said, Muhammad Harif Fazillah; Rozimi, Mohammad Nor Rafiq (Universiti Teknologi MARA, Kelantan, 2019)
Temubual ini adalah diantara kami dengan Dr. Mohammed Safaruddin bin Ismail merupakan Pegawai Protokol Pejabat Sultan Kelantan Istana Balai Besar. Wawancara ini dijalankan di Pejabat beliau di Istana Balai Besar, Kelantan. Sesi wawancara ini telah dijalankan pada hari Khamis, 25 April pada pukul 2 petang. Temubual ini berkisah tentang latar belakang Dr. Mohammed Safaruddin bin Ismail dan pengalaman beliau berkhidmat sebagai Pegawai Protokol Pejabat Sultan Kelantan Istana Balai Besar. Ketika temuramah itu berlangsung kami dapat mengetahui serba sedikit sejarah dan reka bentuk bangunan Istana Balai Besar. Tambahan pula, temuramah ini dapat memberikan gambaran sebenar tentang struktur bangunan serta fungsi bangunan yang ada di dalam Istana Balai Besar. Di samping itu, temuramah ini memberi gambaran tentang pengalaman yang beliau lalui semasa berkhidmat disitu.