Transkrip wawancara bersama seniman veteran Encik Ilyas bin Din pelukis / Muhammad Baihaqi Mohd Azhar and Nur Aina Natasya Mohd Zambri - Mohd Azhar, Muhammad Baihaqi; Mohd Zambri, Nur Aina Natasya (Universiti Teknologi MARA, Kelantan, 2023)
Transkrip Wawancara Bersama Seniman Veteran, Encik Ilyas bin Din. Transkrip ini mengandungi temubual bersama Encik Ilyas bin Din mengenai kerjaya beliau dalam bidang seni sehingga beliau memegang jawatan Timbalan Pengerusi Persatuan Penggiat Seni Lukis (PELUKIS). Temubual ini di jalankan di Bazar Tengku Anis Kota Bharu. Beliau merupakan salah seorang ahli pelukis yang ternama kerana terlibat di dalam pelbagai aktiviti. Transkrip ini menyentuh sedikit sebanyak tentang latar belakang beliau serta pengalaman beliau ketika menjadi pelukis yang cukup disegani di Kelantan. Selain itu, temubual ini menumpukan tentang pengalaman yang beliau lalui sebelum bekerja sebagai pelukis sepenuh masa. Beliau turut menceritakan bagaimana beliau bermula sebagai seorang pelukis. Selain itu, beberapa hasrat dan impian beliau untuk bidang seni terhadap remaja.