UiTM Cawangan Perlis cungkil bakat inovasi melalui penganjuran i-IDeA 2020 / Muhamad Naiman Sarip - Sarip, Muhamad Naiman (2020)
Bahagian Penyelidikan, Jaringan Industri, Masyarakat dan Alumni, Universiti Teknologi MARA Perlis akan menganjurkan program The 5th International Innovation, Design and Articulation (i-IDeA 2020) pada Oktober 2020 dan Mac 2021 bertempat di UiTM Cawangan Perlis. Program bertemakan “Empowering Research, Innovation Idea and Entrepreneurship Towards Sustainable Economy” merupakan satu program peringkat antarabangsa yang dibahagikan kepada 16 acara daripada tiga kategori utama iaitu kategori inovasi, konferensi antarabangsa dan pertandingan.