Program Scholar Talk Series anjuran Akademi Pengajian Bahasa (APB) UiTM Cawangan Perlis mendapat sambutan yang menggalakkan / Chee Sie Ching and Nazira Osman - Chee, Sie Ching; Osman, Nazira (2022)
Akademi Pengajian Bahasa, UiTM Cawangan Perlis telah berjaya menganjurkan program Scholar Talk Series. Program ini diadakan pada setiap hari Jumaat, 3pm hingga 4pm sepanjang bulan Mac. Program ini bertujuan untuk meningkatkan kefahaman dan keupayaan para pensyarah dan pelajar pascasiswazah Akademi Pengajian Bahasa dalam penulisan artikel jurnal yang berkualiti. Program ini telah diadakan secara maya menggunakan platform Webex. Penulis-penulis artikel jurnal yang berpengalaman dari Akademi Pengajian Bahasa, UiTM Cawangan Perlis telah dijemput sebagai penceramah untuk berkongsi pengalaman mereka mengenai penulisan sendiri dan membentangkan hasil bedah artikel terpilih dalam bidang Sains Sosial untuk dijadikan panduan kepada peserta program.