Program motivasi bersama pelajar SMANI anjuran Akademi Pengajian Bahasa UiTM Cawangan Perlis / Surina Nayan - Nayan, Surina (2023)
Arau, 14 Mei 2023- Telah berlangsung program motivasi di Sekolah Menengah Agama Nurul Islam (SMANI), Ayer Hitam Kedah. Program motivasi ini di ketuai oleh Dr Ummi Syarah Ismail bersama para pensyarah/pengiring yang terdiri dari Puan Fadhlina Che Arsyad, Dr Nadhilah Abd Pisal, Ustaz Azrie Ibrahim dan Cik Nadiah Abd Rahim selaku pengiring. Ahli jawatankuasa yang lainnya terdiri dari sebahagian pensyarah dari Akademi Pengajian Bahasa, UiTM Cawangan Perlis. Terdapat seramai 22 pelajar yang bertindak sebagai fasilitator program dari FSKM, FSG & FPP UiTM Perlis. Bilangan pelajar SMANI yang terlibat ialah seramai 44 orang.