Aktiviti cakna Bahagian Hal Ehwal Akademik / Nur Syamilah Mohd Subhi - Mohd Subhi, Nur Syamilah (2021)
Aktiviti ini telah bermula 2019 dengan wakaf almari lupus bernilai RM10.00 seunit hasil wakaf oleh kakitangan akademik. Idea tercetus oleh mantan Timbalan Rektor Akademik; PM Dr. Zakaria Mat Arof dan turut disokong oleh Timbalan Rektor Akademik; Prof Ts. Dr Mohd Azlan Mohd Ishak. Mantan Rektor; Prof Hj. Khudzir Hj. Ismail dan Rektor; PM Dr. Shukor Sanim Mohd Fauzi juga menyokong aktiviti sehingga semua almari berjumlah 90 unit selesai dihantar ke lokasi yang dikenalpasti.