Kejohanan Tenpin Boling Piala Naib Canselor (VC Cup) / Karnival Sukan Staf (KARISTA) Universiti Teknologi Mara 2022 / Mohd Fauzi Abdullah - Abdullah, Mohd Fauzi (Unit Komunikasi Korporat, UiTM Cawangan Perlis, 2022)
Kejohanan Tenpin Boling Piala Naib Canselor UiTM kembali diadakan pada tahun 2022 selepas kali terakhir dijalankan pada tahun 2016. Kejohanan kali ini dijalankan serentak KARISTA 2022 anjuran Persatuan Sukan & Kebajikan Kakitangan (PSKK) UiTM bersama Pusat Sukan UiTM serta UiTM Cawangan Terengganu sebagai tuan rumah. Kejohanan ini telah berlangsung pada 24 – 27 Ogos 2022 bertempat di Coral Crown Bowl, Kuala Terengganu