79833 International Bilingual Interest Class 2.0 / Dr. Lew Ya Ling - Lew, Ya Ling, Dr. (Unit Komunikasi Korporat, UiTM Cawangan Perlis, 2022)
Persatuan Bahasa Mandarin UiTM Perlis dengan kerjasama Persatuan Pelajar dari Xinyang Normal University telah melancarkan program “International Bilingual Interest Class 2.0” pada bulan Mei 2022. Objektif program ini adalah untuk meningkatkan kemampuan peserta berkomunikasi dalam dwibahasa iaitu bahasa Inggeris dan bahasa Mandarin serta menggalakkan perkongsian dan pemahaman budaya antara Malaysia dan China