Faktor komitmen pasukan kerja dan kesannya terhadap prestasi pasukan kerja di kalangan pekerja bukan eksekutif Hospital Sultanah Aminah Johor Bahru, Johor / Nor Fazlin Uteh and Zuliana Zoolkefli - Uteh, Nor Fazlin; Zoolkefli, Zuliana (Institute of Research, Development and Commercialization, Universiti Teknologi MARA, 2012)
Perkembangan pasaran perdagangan hari ini semakin kompetitif dan kompleks akibat daripada kemasukan era globalisasi dan kebangkitan teknologi yang berubah dengan drastik. Hal ini memberi impak kepada organisasi. Proses perlaksanaan kerja konservatif yang lebih bersifat individu menjadi tidak lagi berkesan. Kebanyakan organisasi hari ini menstrukturkan pasukan kerja kerana ia lebih praktikal dan berdaya maju dalam menghadapi persekitaran kerja yang mencabar (Buhler, 2006).