ezlSOLAT / Hafisah Yaakob … [et al.] - Yaakob, Hafisah; Daud, Siti Rohana; Jogeran, Jumaelya; Suhaimie, Intan Liana; Sehat, Nani Shuhada (Division of Research, Industrial Linkages and Alumni, UiTM Cawangan Melaka, 2013)
ezISOLAT merupakan kit solat yang dilengkapi dengan beberapa peralatan ibadah seperti sejadah, stokin tangan, stokin, kopiah, air semburan wudhuk, debu tayamum, kompas dan tasbih digital. Memandangkan peningkatan permintaan terhadap produk bercirikan Islam ketika ini, maka kami mengambil inisiatif untuk mencipta satu kit yang memenuhi keperluan pengguna muslim yang dinamakan ezISOLAT bagi memudahkan urusan solat. la juga memberi panduan arah kiblat kepada pengguna dan memudahkan pengguna mengambil wudhu' ataupun bertayamum ketika ketiadaan sumber air. eZISOLAT memudahkan pengguna untuk menunaikan kewajipan solat terutama ketika bermusafir atau ketika sakit. Produk ini turut berkonsepkan 'ALL-IN-ONE, didatangkan dalam saiz yang kecil, kompak, mudah dibawa, jimat ruang, kalis air dan mesra pengguna untuk muslimin dan muslimat. ezISOLAT sangat sesuai untuk pengguna yang bermusafir atau sedang sakit. la juga satu produk yang mampu milik oleh semua golongan termasuk pelajar dan remaja. ezISOLAT diharapkan dapat membantu dan memberi kesedaran tentang kewajipan bersolat walau dalam apa jua keadaan sekalipun. Melihat kepada kelebihan yang mampu diberikan oleh produk ezISOLAT ini, adalah dipercayai mempunyai potensi untuk dikomersialkan kerana masih belum ada produk seumpamanya di pasaran.