Transkrip wawancara bersama Puan Yasmin binti Noorul Amin tersenarai sebagai 50 guru terbaik dunia / Muhammad Aiman Jamaluddin and Muhammad Hariz Mohd Rodzi - Jamaluddin, Muhammad Aiman; Mohd Rodzi, Muhammad Hariz (Perpustakaan Tengku Anis, 2015)
Temubual ini adalah antara tokoh pilihan iaitu Puan Yasmin binti Noorul Amin dan pelajar sebagai penemuramah, Muhammad Aiman bin Jamaluddin dan Muhammad Hariz bin Mohd Rodzi. Sesi temubual ini berlansung di makmal sains, SMK La Salle iaitu tempat beliau mengajar. Pada tanggal 3 Mei 2015 dan jam 9.00 pagi, sesi temubual tersebut berlansung dan ia berakhir pada 11.00 pagi. Perkara-perkara yang diajukan kepada tokoh pilihan ialah berkenaan dengan latar belakang, perkembangan kerjaya beliau secara umum, nilai sosial dan adab sebagai pengajar dan pelajar, pengalaman beliau di bidang perguruan, dan berkenaan dengan pencalonan beliau sebagai senarai 50 guru terbaik di dunia. Secara tuntasnya, beliau banyak memberi input dan output terhadap kepada penemuramah tentang dunia pendidikan sekarang dan pendidikan global, seterusnya menjadi satu kayu ukur kepada penemuramah sendiri untuk melaksanakan tugasan