Transkrip wawancara bersama Mantan Sarjan Mejar Rejimen Askar Diraja Malaysia Haji Mohd Din Bin Sulaiman Askar Veteran / Nor Amiza Mat Akhir and Nor Atiqah Mohd Din - Mat Akhir, Nor Amiza; Mohd Din, Nor Atiqah (2015)
Satu temubual antara Nor Amiza binti Mat Akhir dan Nor Atiqah binti Mohd Din bersama dengan bekas askar Rejimen Askar Melayu Diraja (RAMD). Beliau telah dilahirkan pada 14/08/1949 di Kampung Gating, Johol. Beliau ialah seorang bekas askar yang telah berkhidmat pada tahun 1969 sehingga 1992. Sesi temubual telah dijalankan di rumah beliau sendiri Kampung Senaling. Temubual ini telah dijalankan bagi mengetahui mengenai pengalaman manis dan pahit beliau sebagai anggota tentera yang telah berkhidmat selama 22 tahun sepanjang beliau berkhidmat. Temubual ini juga sebagai salah satu kajian yang perlu kami jalankan bagi memenuhi kajian kami di dalam subjek IMR 604 iaitu Oral History. Selain itu juga, temubual yang dijalankan ini memberikan suatu pandangan terhadap askar-askar zaman dahulu yang sanggup mengorbankan nyawa, masa, keluarga demi mempertahankan tanah air kita, tumpahnya darah kita iaitu Malaysia. Melalui temubual ini juga, kesedaran dapat di peroleh melalui perjuangan yang di pamerkan oleh Encik Mohd Din bersama dengan rakan-rakan ketika berkhidmat sebagai Rejimen Askar Diraja Melayu.